Your address will show here +12 34 56 78
Kamerni gudački orkestar "Amoroso" formiran je marta 2002. godine pod pokroviteljstvom UNDP i Grada Leskovca. Orkestar čine profesionalni muzičari iz Leskovca i Niša. Na repertoaru ansambla su dela umetničke muzike od baroka do XXI veka. Orkestar je do sada održao veliki broj koncerata u zemlji i inostranstvu.
Stalni članovi kamernog gudačkog orkestra
" A M O R O S O "
Koncertmajstor
Maja Cakić

Maja Cakić je jedan od osnivača kamernog orkestra „Amoroso“ (2002) i koncertmajstor od početka do danas. Od septembra 2006. godine je i umetnički rukovodilac ansambla. Zajedno sa Amorosom nastupila je na preko 130 koncerata u zemlji i inostranstvu.

Violončelo
Marijana Prokić

Marijana Prokić je jedan od osnivača kamernog orkestra 'Amoroso' (2002) i PR ovog orkestra od početka do danas. Zajedno sa Amorozom nastupila je na preko 130 koncerata u zemlji i inostranstvu.

Violina
Boban Stojilković

Boban Stojilković osnovnu i srednju muzičku školu završio je u Leskovcu u klasi prof. Dragana Jovanovića i prof. Maje Cakić, a akademiju u Podgorici u klasi prof. Uroša Pešića. Član je i jedan od osnivača kamernog orkestra 'Amoroso' sa kojim je nekoliko puta nastupao kao solista.

Violina
Olivera TODOROVIĆ

Osnovnu i srednju muzičku školu završila je u rodnom gradu u klasi prof. Marine (Rakočević) Denić. Studije violine upisuje na Muzičkoj Akademiji na Cetinju u klasi prof. Irine Jašvili, a diplomira uklasi prof. Uroša Pešića. Stalni je član kamernog orkestra 'Amoroso', 'String art tria' i dua 'Belle'.

Violina
Stanislava ALAĐOZOVSKI

Svoje prve muzičke korake stekla u klasi prof. Dragana Stefanovića. Školovanje nastavlja u školi za muzičke talente u Ćupriji, u klasi prof. Vladislava Savkovića i prof. Đerđa Zazrovića. Dobitnik je stipendije grada Niša (1991/2002) i Norveške stipendije.

Violina
Marija BESARABIĆ RISTIĆ

Osnovnu i srednju muzičku školu, instrumentalni odsek završila je Leskovcu, a studije violine završava 2004. godine na FU Priština (Zvečan) u klasi profesora Žarka Milojkovića. Član je kamernog orkestra 'Amoroso' od samog početka njegovog postojanja.

Violina
Slobodan MITIĆ

Osnovnu i srednju muzičku školu završio u Leskovcu. Diplomirao je na FU u Nišu, na instrumentalnom odseku. Radi kao profesor violine u MŠ 'Stanislav Binički' u Leskovcu. Član je Kamernog orkestra 'Amoroso' i Gudačkog kvarteta 'Leđero'.

Violina
Sandra ANĐELKOVIĆ KONSTANTINIĆ

Sandra Anđelković Konstantinić svoje muzičko obrazovanje započela je u Sarajevu u MŠ 'Dr Vojislav Vučković', u klasi profesora Arkusa Božidara. Srednju muzičku školu 'Stanislav Binički' završila je u Leskovcu u klasi profesora Maje Cakić.

Viola
Vladan VELJKOVIĆ

Osnovno i srednje muzičko obrazovanje stekao je u klasi prof. Ognjena Rilaka. Diplomirao je na fakultetu muzičke umetnosti u Skoplju 1995. godine u klasi prof. Ljubomira Gospodinova. Član je Kamernog orkestra 'Amoroso' od 2003. godine. Trenutno je zaposlen u Niškom simfonijskom orkestru na mestu vođe viole.

Viola
Marina DENIĆ

Redovni je profesor na FU Prištinskog univerziteta - Zvečan. Gostovala je kao solista, član kamernih ansambala i vođa deonica u Švajcarskoj, Francuskoj, Crnoj Gori, Makedoniji, Republici Srpskoj, Turskoj. Gostovala je na nacionalnim i inostranim televizijama.

Viola
Saška STOJANNOV KRSTIĆ

Saška Stojanov Krstić rođena 1978. godine u Nišu. Osnovnu muzičku školu završila je u Skoplju u klasi profesora Ljupče Sokolova. Srednju muzičku školu nastavlja u Nišu u klasi profesora Biljane Jovanović. Zatim upisuje VMŠ u Nišu u klasi profesora Vesne Rilak Stanimirović. Akademske studije nastavlja na FMU u Skoplju gde i magistrira 2004. godine.

Violončelo
Aleksandra PETROVIĆ

Aleksandra Petrović violončelistkinja, školovala se kod prof. Ljubiše Radisavljevića i Relje Ćetkovića. Diplomirala je na FMU u Nišu u klasi prof. Tanje Petrović Đorgovske. Članica je kamernog orkestra 'Amoroso' iz Leskovca i nekoliko kvarteta sa kojima beleži veliki broj koncerata u zemlji.

Čembalo/kontinuo
Ana KRULJ

Osnovno i srednje muzičko obrazovanje stekla u MŠ 'Stanislav Binički' u Leskovcu. Diplomirala na FU u Nišu, na instrumentalnom odseku. Radi u MŠ 'Stanislav Binički' u Leskovcu, kao korepetitor i profesor klavira. U toku svog školovanja i rada nastupala na brojniim koncertima i takmičenjima.