Your address will show here +12 34 56 78
Viola

Marina DENIĆ

Redovni je profesor na FU Prištinskog univerziteta - Zvečan. Gostovala je kao solista, član kamernih ansambala i vođa deonica u Švajcarskoj, Francuskoj, Crnoj Gori, Makedoniji, Republici Srpskoj, Turskoj. Gostovala je na nacionalnim i inostranim televizijama.

Saradnik - violista u Crnogorskom simfonijskom orkestrom je od 2011 do 2015. godine. Saradnik violinista i violista vođa deonica Simfonijskog mediteranskog revijskog orkestra Radovana Papovića (Crna Gora) je od 2016. godine.

Dobitnik je Sertifikata SERBONA (za naučno istraživanje najstarije istorije Srba) 2009.god. nakon čega joj je obljavljen članak "STARA SRPSKA MUZIKA" u Nacionalnom časopisu "Serbona".

Dobitnik je nagrade za pedagoške rezultate UMBPS u 2010. i 2014. godini. Promovisana je u zvanje Akademik za doprinos u oblasti muzičke umetnosti Srbskog učenog društva - Niš 2017.godine. Dobitnik je "Povelje blagodarje Serbona" - Niš za izuzetan nacionalni doprinos u oblasti muzike. Dobitnik je nagrade XIII moskovskog međunarodnog festivala Slovenske muzike. Učesnik je projekta MLADI ZA PRAVDU I MIR fondacione ADKIVSCHITI "Donne in Musica" Rim.

Njeni studenti osvajači su brojnih nagrada na svim nivoima takmičenja kako u zemlji tako i inostranstvu.

Iz bogate karijere izdvajamo članstvo u više prestiznih žirija republičkog i međunarodnog karaktera, članstvo u umetničkom savetu žiria "Donne in Musica" , članstvo u više komisija pri FU Zvečan.

Izdala je tri knjige 2003, 2009, 2013 godine iz oblasti kamernog muziciranja, a treča je pod licencom Ministarstva prosvete i CIP-a Narodne biblioteke Srbije i nalazi se u biblioteci u Moskvi.