Your address will show here +12 34 56 78
Viola

Saška STOJANOV KRSTIĆ

Saška Stojanov Krstić rođena 1978. godine u Nišu. Osnovnu muzičku školu završila je u Skoplju u klasi profesora Ljupče Sokolova. Srednju muzičku školu nastavlja u Nišu u klasi profesora Biljane Jovanović. Zatim upisuje VMŠ u Nišu u klasi profesora Vesne Rilak Stanimirović. Akademske studije nastavlja na FMU u Skoplju gde i magistrira 2004. godine sa najvišim ocenama, u klasi eminentnog profesora Ognjena Stančeva iz Sofije.

Učesnica je brojnih takmičenja u zemlji i inostranstvu, a posebno se izdvaja Međunarodno takmičenje violista u Skoplju 1991. godine gde osvaja treću nagradu u kategoriji starijih učesnika.

Sa orkestrom tada VMŠ u Nišu ima veliki broj solističkih i orkestarskih nastupa. Kao članica orkestra Makedonske filharmonije mladih nastupa na prestižnom festivalu "Ohridsko leto" nekoliko godina zaredom sa eminentnim dirigentima iz Rusije, Nemačke i Srbije.

Usavršavala se na masterklasovima kao prestižnig profesora Njolfiganga Klosa iz Austrije, Ognjena Stančeva iz Sofije, Dejana Mlađenovića i Pante Veličkovića iz Srbije. Učešćem na violskim seminarima u Skoplju, Sofiji, Burgasu, Beogradu i Nišu doprinosi ličnom usavršavanju i unapređenju u sviranju violskog programa klasične muzike.

Posebno se ističu nastupi sa Kamernim orkestrom "Amoroso", učešća na NIMUS-u, LEDAMUS-u, nastupi sa kvartetima "Simfoni" i "Alegro". Honorarni je saradnik Tuzlanskog kamernog orkestra.

Trenutno je zaposlena u Niškom simfonijskom orkestru na mestu zamenika vođe viola.