Your address will show here +12 34 56 78
Violina

Stanislava ALAĐOZOVSKI

Stanislava Alađozovski svoje prve muzičke korake stekla u klasi prof. Dragana Stefanovića. Školovanje nastavlja u školi za muzičke talente u Ćupriji, u klasi prof. Vladislava Savkovića i prof. Đerđa Zazrovića. Zatim, prof. Jasne Maksimović, prof. Ljubomira Mihailovića i prof. Vladimira Koha. Dobitnik je stipendije grada Niša (1991/2002) i Norveške stipendije.

Magistrirala je na FU u Nišu u klasi prof. Angela Stankova.

Nastupala kao solista na brojnim koncertima resitalnog karaktera u zemlji i inostranstvu. Kao član i solista kamernog orkestra "Amoroso" nastupala je u Porto Heliju, Nišu, Leskovcu, Banja Luci, Tuzli, Sarajevu, Bijeljini...

Koncert majstor je Niškog simfonijskog orkestra od 2006. godine. Od 2007. godine do 2012. godine vršila je pripreme simfonijskog orkestra za premijerne koncerte.

Organizator koncerata za decu sa posebnim potrebama i za društvo obolelih od cerebralne paralize.

Od 2014. godine, pridružuje se Balkanskom kamernom orkestru na turneji po Japanu- Tokyo - Kioi sala, Nagano-Shimosuwa Sogo Bunka sala, Kanazawa-Ishikawa Ongakudo sala, Nagoya-Aici Arts sala, iste godine u Sarajevu u sali Nacionalnog teatra, 2015. godine u Beogradu u sali Kolarčeve zadužbine i Ženevi 2016.godine, u Viktorija sali i sali Ujedinjenih nacija.