Your address will show here +12 34 56 78
Viola

Vladan VELJKOVIĆ

Vladan Veljković, rođen u Nišu gde započinje svoje školovanje. Osnovno i srednje muzičko obrazovanje stekao je u klasi prof. Ognjena Rilaka. Diplomirao je na fakultetu muzičke umetnosti u Skoplju 1995. godine u klasi prof. Ljubomira Gospodinova sa najvišom ocenom iz glavnog predmeta. Specijalisticke studije završio je 2010. na Fakultetu umetnosti u Nišu, u klasi eminentnog profesora iz Sofije Ognjena Stančeva.

Dobitnik je više nagrada na republičkim i saveznim takmičenjima. Nosilac je stipendije za mlade talente za vreme studija.

Kao član kamernog orkestra Makedonske televizije i Makedonske filharmonje nastupao je širom Evrope (Italija, Austrija, Mađarska, Makedonija, Grčka).

Svoju koncertnu aktivnost posle studija nastavlja solističkim resitalima i nastupima sa orkestrom. Posebno se izdvajaju celovečernji koncerti na Ohridu, u Leskovcu, Nišu, Vranju.

Član je više kamernih sastava i gudačkih kvarteta, sa kojima je ostvario mnogobrojne nastupe: NIMUS, LEDAMUS, Mokranjčevi dani, nastupi na Kolarcu, kao i učešće u trajnim muzičkim zapisima (CD) i premijerna izvočenja dela (Debissy kvartet i obrade Mokranjčevih rukoveti za gudački kvartet…).

Član je Kamernog orkestra "Amoroso" od 2003. godine. Trenutno je zaposlen u Niškom simfonijskom orkestru na mestu vođe viole.